Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Chronische pijn

U ervaart pijn. Als deze pijn langdurig aanwezig is, kan het een eigen leven gaan leiden, met grote gevolgen voor uw dagelijks functioneren. In veel gevallen brengt pijn ook grote onzekerheid met zich mee. U vraagt zich af: hoe moet ik ermee omgaan? Waar doe ik goed aan nu de pijn mijn leven lijkt over te nemen?

De praktijk is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Deze introduceert een vernieuwende behandelwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn. De behandeling richt zich niet op het wegnemen van de pijn, maar laat u zien hoe รบ zelf op een andere manier met uw pijnklachten kunt omgaan, waardoor u weer grip krijgt op uw eigen leven.

Behandeling door een oefentherapeut Cesar|Mensendieck wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Bij uw zorgverzekering kunt u navragen of vergoeding binnen uw zorgverzekering valt.

Behandeling

In de behandeling kijken we wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor u betekenen en op welke manier u hiermee anders kunt omgaan. Het uiteindelijke doel is dat u zelf invloed leert uitoefenen op de pijn, beter kunt functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart. Bij sommige mensen kan door anders met de pijn om te gaan, pijn vermindering bereikt worden. Aangezien iedereen chronische pijn en de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandeling op maat. Ook de behandelduur wisselt per persoon. De behandeling leert u vaardigheden aan die u helpen bij het omgaan met chronische pijn. Tijdens de behandeling is uw oefentherapeut als het ware uw coach.

De behandeling kan uit de volgende onderdelen bestaan:

 • Leren omgaan met de pijn
 • Evenwicht belasting-belastbaarheid
 • Lichaamsbewustwording/ontspanning

Met al deze handvatten leert u gebruikmaken van uw eigen mogelijkheden, vertrouwen in uw eigen lichaam te krijgen en rekening te houden met eventuele beperkingen. Met als resultaat dat u weer grip op uw eigen leven heeft en de activiteiten kunt doen die u belangrijk vindt.

Alenka is lid van het Netwerk Chronische Pijn. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via Alenka@beter-bewegen.com

  Meer weten over behandelingen bij chronische pijn? Of wilt u een afspraak maken?

  Contact info

  06-53918310

  info@beter-bewegen.com

  To Top