Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Psychosomatische oefentherapie

Psychosomatische oefentherapie is een specialisatie van Oefentherapie Cesar/ Mensendieck.

Het herstellen van de balans tussen lichaam en geest staat centraal. Tegenwoordig leven we in een wereld waarop de (werk-) druk erg hoog is, we veel van elkaar verwachten/ ‘moeten’ en heerst er een ‘taboe’ op negatieve emoties. Deze stress en spanningen kunnen zich op verschillende manieren uiten. Bijvoorbeeld door verminderde concentratie, onrust, prikkelbaarheid, piekeren of een opgejaagd gevoel. Daarnaast kan stress ook meer lichamelijk ervaren worden door bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, slaapproblemen of benauwdheid-/ ademhalingsklachten.

Psychosomatische oefentherapie kan een oplossing zijn voor:

 • Spierspanningsklachten,
 • Hyperventilatie,
 • Angst- en paniekaanvallen
 • Overspannenheid/ burn-out.

Deze klachten kunnen ook als chronische pijnklachten of somatisch onvoldoende verklaarbare klachten (SOLK) worden genoemd. 

U kunt in de praktijk terecht via de Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO) of met een verwijzing van de huisarts of andere specialist.

Behandeling

Er worden tips en oefeningen gegeven om inzicht te krijgen in de klacht, door de oorzaak van de ongezonde stress aan te pakken en zo de gezondheid en het dagelijks leven positief te beïnvloeden. De behandeling richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van persoonlijke kracht en kwaliteiten.

Chantal is aangesloten bij het SOLKNET,  een netwerk voor psychosomatische therapeuten die gespecialiseerd zijn in het opsporen van de achterliggende oorzaken van een klacht en het aanpakken hiervan. 

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via Chantal@beter-bewegen.com

  Wilt u uw zichzelf aanmelden voor psychosomatische oefentherapie? Of heeft u hier vragen over?

  Contact info

  06-53918310

  info@beter-bewegen.com

  To Top